Falusi vendéglátó

Ágazat megnevezése:
Turizmus-vendéglátás ágazat

Szakképesítés azonosító száma:
10133006

Szakképesítés megnevezése: Falusi vendéglátó
Falusi vendéglátó képzés munkaterülete:

A falusi vendéglátó feladatai szerteágazóak, üzleti döntéseket hoz, partnerekkel, vendégekkel, munkatársakkal együttműködik. Biztosítja a vendéglátóhely operatív működését.

Tudatos szakemberként tervezi meg munkáját, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ. Fogadja és kezeli a megrendeléseket, visszaigazol, tájékoztat, fizetési módokra javaslatot tesz, amelyek sokfélék lehetnek, készpénz, SZÉP kártyák, átutalás, online fizetés is.

A falusi vendéglátó a saját gazdaságában élelmiszer előállító kistermelői tevékenységet végezhet.

A falusi vendéglátóhelyen saját illetve a helyi termékekből is álló vendéglátást folytathat. A vendégek részére programokat ajánl, igény szerint szervez, marketing tevékenységet végez, valamint a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdálkodási és pénzügyi feladatokat is kézben tartja.

Ellátja a vendéglátóhely karbantartási feladatait, ügyel a környezetre, és a logisztikai feladatokat is megoldja, biztosítja a takarítási folyamatokat.

Szakszerűen üzemelteti a munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket, szerszámokat.

Betartja a munka és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat. Tervezi és szervezi a munkatársak munkáját, értékeli, és motiválja dolgozóit.

Kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, valamint az értékesítésbe bekapcsolódó utazásszervezőkkel. A vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket precízen, folyamatosan elvégzi.
Falusi vendéglátó képzés megkezdésének feltételei:

Iskolai előképzettség:
Alapfokú iskolai végzettség

Szakmai előképzettség:
nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény:
szükséges

Szakmai gyakorlat területe és időtartama:
nem szükséges
Falusi vendéglátó képzés időtartama: 1000 óra